2 vajcia
50 g práškového cukru
1 dl vody
šťava z 1 citróna
10 g práškového cukru do snehu
Žĺtky, cukor, voda a citrónovú šťavu šľahajte nad parou dotuha. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh, zašľahajte doň cukor a potom ho vmiešajte do krému.
40 ml ružového sirupu 10 ml citrónovej šťavy 10 ml mandľového cukrového sirupu sóda (alebo voda) ľad
Do pohára nalejeme ružový a mandľový sirup, citrónovú šťavu, dolejeme sódou a pridáme ľad.
nastrúhaný čerstvý závor – 1 g na 3 dcl vody
Do vriacej vody nastrúhajte závor, nechajte lúhovať asi 10 min. Čaj pite teplý, môžete si ho osladiť medom.
¼ l čaju
12 cl rumu
4 ČL citrónovej šťavy
6 ČL brusnicovej zaváraniny
Brusnice a citrónovú šťavu rozdeľte do dvoch pohárov, prelejte horúcim čajom a doplňte rumom. Poháre ozdobte kolieskom citróna.
400 ml bieleho vína, 100 ml citrónového sirupu, sóda, ľad
Citrónový sirup rozdelíme do štyroch pohárov, prilejeme biele víno a dolejeme sódovou vodou. Podávame s ľadom a so slamkou.
8 polovíc broskýň (z konzervy) 1/8 l broskyňového džúsu, 1/2 l mrkvového džúsu, 4 mrkvy, šťava s citróna, citrón a kôpor na ozdobenie.
Z polovíc broskýň a broskyňového džúsu urobte pyré. Zmešajte s mrkvovým džúsom, dochuťte šťavou s citróna. Mrkvy nastrúhajte a pridajte do nápoja. Ozdobte citrónom a kôprom.
150 g uvarenej ryže
100 g horúcou vodou sparených hrozienok
60 g sekaných olúpaných mandlí
3 PL tekutého medu
1 mandarínkový kompót (olúpané mandarínky)
3 kiwi
2 banány
Uvarenú ryžu nechajte vychladnúť, premiešajte s ovocím nakrájaným na kúsky. Pridajte sparené hrozienka, posekané mandle, zalejte medom a premiešajte. Podávajte chladené.
TIP: Môžete ozdobiť kopčekom ušľahanej nesladenej smotany a ľahko poprášiť škoricou.
Celkový počet hlasov: 42